Általános információk

Tisztelt Tenki Polgárok!

Január elsejétől új időszámítás kezdődik Tenk közigazgatásának életében. Elkezdi működését az Átány- Hevesvezekény – Tenk Körjegyzőség.
A körjegyzőség székhelye Átány, telephelyei: Hevesvezekény és Tenk.

A létrehozást hosszas előkészítő munka előzte meg, melyben részletesen rögzítésre kerültek a hatásköri és pénzügyi feltételek.
Olyan minden fél számára előnyös megállapodást sikerült kidolgozni a polgármesteri és körjegyzői konzultációk során, amelyet minden képviselő-testület egyhangúan elfogadott.

Sokakban felvetődik a kérdés, hogy miért volt szükség a körjegyzőség létrehozása?

A várható közigazgatási reform indokolja, hogy több település, egy székhellyel rendelkező, hatékony és költségtakarékos hivatalt hozzon létre.
Feladata lesz, mindhárom képviselő-testület döntéseinek végrehajtása a törvényességi követelményeknek megfelelően.
A Körjegyzői Hivatalt, Átány- Hevesvezekény korábbi körjegyzője, Dányiné Szórád Ibolya vezeti.
Amennyiben az állami finanszírozások a korábbi évek gyakorlatát követik, a körjegyzőség létrehozásával, minden testület évente több millió forintot takarít meg!

A lakosság egyik településen sem fog kevesebb szolgáltatást kapni, hiszen a korábban megszokott módon tudják ügyeiket intézni.

Csorbul-e ezzel a települések önállósága?
Egyértelműen NEM!

Az önkormányzat a közösség által választott képviselőkből és polgármesterből áll.
Az önkormányzat döntéseinek végrehajtó szerve és az adott település lakóinak ügyes-bajos dolgainak intézője a Körjegyzőség.
A változás csupán abból áll, hogy a jövőben egységes hivatal fogja ellátni a körjegyzőséget fenntartó képviselő-testületek mellett a munkát és szolgálja a lakossági igényeket.
A KÖRJEGYZŐSÉG AZ ÖNKORMÁNYZATISÁGOT ÉS EZZEL EGYÜTT A TELEPÜLÉSEK ÖNÁLLÓSÁGÁT NEM ÉRINTI.
Minden településen, a korábbi módon megmarad az önálló képviselő-testület. Döntéseiket önállóan, minden képviselő-testület a saját településének érdekét figyelembe véve hozzák.

A „hivatal”, mint végrehajtó szerv segíti a képviselő-testületek döntéseinek végrehajtását és kiszolgálja a lakossági igényeket.

Tájékoztatom továbbá a lakosságot arról is, hogy a körjegyző, minden héten, kedden délelőtt tart ügyfélfogadást a Községházán, ekkor személyesen kereshetik fel ügyintézés céljából. A hét több napján pedig telefonon is elérhető az alábbi számokon:
– Átány 482-001, 482-803, 482-804
– Hevesvezekény 495-235, 495-084
A Hivatal ügyfélfogadási ideje változatlan: kedd és csütörtök, 8-15 óráig. Az Önkormányzat pénztára minden csütörtökön 8-14 óráig tart nyitva.
A korábbiaknak megfelelően, 2012. évtől is 3 dolgozó várja Önöket: Gál Bernadett pénzügyi és önkormányzati gazdálkodási kérdésekkel, Kissné Tóth Klaudia szociális- és gyámügyekben, Pásztorné Takács Ibolya pedig adó-, és anyakönyvi ügyekben.

Kérem, a jövőben is keressenek fel bennünket ügyes-bajos dolgaikkal! Mint ahogy eddig is, segítünk! Ez a feladatunk.

Tenk, 2011. december 28.

Dányiné Szórád Ibolya
körjegyző

Ügyiratforgalom 2011 Tenk >>
Önkormányzati hatósági határozatok kimutatása 2011 Tenk >>
Államigazgatási hatósági határozatok kimutatása 2011 Tenk >>