Három utcát aszfaltoztak, járdát és árkot építettek Tenken

Három utcát aszfaltoztak, járdát és árkot építettek TenkenTenk község önkormányzata már 2010-ben elhatározta, hogy a településen lévő három, szilárd burkolattal még el nem látott utcáját, a lakossági igényekkel összhangban, pályázati forrásból megújítja.

Az elmúlt hónapokban a kitűzött célt sikerült teljesíteni: egy sikeres pályázatnak köszönhetően a Mikszáth Kálmán, a Vörös Hadsereg és a Felszabadulás utcákban meg tudták oldani a régi földutak szilárd burkolattal történő felújítását. A beruházás keretében járdák és szikkasztó árkok kialakítására is sor került az érintett utcákban.

Az ÉMOP-3.1.3/B-09-2010-0047 azonosító számú pályázaton elnyert forrásból július hónapban elkezdődhetett – az előzetes tervek alapján – a tényleges megvalósítás. A tereprendezés és a három útszakasz előkészítése után az utak alapjának elkészítése, az árkok, járdák kialakítása következett, majd sor került az útpályák leaszfaltozására.
A beruházás részeként a Mikszáth Kálmán és a Felszabadulás utcák csomópontja is kialakításra került.

A kivitelezés 2011. október 15-én fejeződött be, a projekt zárórendezvényét és sajtótájékoztatóját pedig október 28-án 9 órától tartották Tenken, a Polgármesteri Hivatal dísztermében.
Szopkó Tamás polgármester úr a projekttel kapcsolatban elmondta, hogy a település lakói számára több szempontból is fontos volt, hogy az érintett útszakaszok felújításra kerüljenek: a legnagyobb problémát az jelentette, hogy a közlekedés ezekben az utcákban csapadékos időjárás esetén még gépjárművel is nehézkes volt. Ugyanakkor nem volt megfelelő a vízelvezetés egyik utcában sem, másrészt a Mikszáth Kálmán és a Felszabadulás utcákban a gyalogosok számára nem állt rendelkezésre megfelelő járda.
Mivel a rendelkezésre álló források szűkösek voltak, így csak a legszükségesebb javításokat tudták elvégezni az érintett útszakaszokon is, ezért az önkormányzat és a település lakói számára is örömteli, hogy a három utca felújítását főként pályázati forrásból tudták megoldani, kímélve ezzel a település költségvetését.

A beruházás összköltsége 19.327.527 Ft volt, ennek az összegnek a 95 %-át az önkormányzat uniós pályázati forrásból fedezte.
„A Tenk Község településfejlesztési akciói” című, ÉMOP-3.1.3/B-09-2010-0047 azonosító számú pályázatnak köszönhetően az önkormányzat 18.361.150 Ft támogatást kapott a beruházás megvalósításához.

Három utcát aszfaltoztak, járdát és árkot építettek TenkenTenk, 2011.október 28.

Bővebb információ:
BV Média Bt
Vukovich Ákos kapcsolattartó
Telefon: 30/296-8854

Három utcát aszfaltoztak, járdát és árkot építettek Tenken

Három utcát aszfaltoztak, járdát és árkot építettek Tenken